Blokken

Type

Er zijn verschillende blok types de definieren: Als het blok gedefinieerd is als Intercity dan zal een goederentrein (freight) die geen ander vrij blok kan vinden doorrijden, zo mogelijk zonder te stoppen. Hij wacht in ieder geval niet zoals een passagierstrein. Een trein gedefinieerd als stoptrein (local) zal in dit blok stoppen. Een blok gedefinieerd als rangeren (shunting) accepteert alleen een lok zonder wagons.
Als een blok als rangeerblok is gedefinieerd (shunting) wordt de elektrische bezetmelding genegeerd.

Incline/snelheidsaanpassing

Deze optie is te gebruiken voor decoders zonder lastregeling. Er wordt afhankelijk van de keuze snelheids vermeerdering of vermindering toegepast. Gebruik dit bijvoorbeeld bij Delta Decoders.

Wacht

Kies de wijze waarop de wachttijd in het blok bepaald wordt. Bij Random kiest Rocrail een wachttijd die ligt tussen het gedefinieerde minimum en maximum. Bij Fixed wordt de vastgelegde vaste wachttijd gekozen. De tijden zijn in seconden. Als voor de optie Loc gekozen wordt, dan wordt de wachttijd gekozen die bij de lok behoort die het blok bezoekt. Deze wachttijd is een lok-attribuut en wordt onder de vaste gegevens van de lok vastgelegd. Om onnodig wachten in het blok te voorkomen kies Fixed en set Wait op nul.

Snelheidsmeting

Als er een waarde >0 is vastgelegd voor de meetafstand dan wordt de gemiddelde snelheid tussen het enter en in signaal berekend. Rekening in de berekening wordt gehoud met de modelspoorschaal, Scale 87 voor H0, 120 voor TT en 160 voor N.
Vink MPH aan als de snelheid in miles uitgedrukt moet worden. (De meetafstand wordt altijd in millimeters vastgelegd!)

De berekende waarden worden in het server-venster weergegeven.


De snelheidsmeting werkt alleen in de auto-mode

Kijk bij MVTrack voor meer informatie.

Speed/snelheid

De snelheid in het blok voor alle trienen.

Arrive/Aankomst

Deze snelheid zal gebruikt worden als een trein binnenkomt en een enter melding geeft.


Stop

Deze snelheid wordt gebruikt als de trein de enter melder bereikt en in dit blok moet stoppen.

Departure/Vertrek

Dit is de snelheid die Rocrail kiest bij het verlaten van een blok.


Personal Tools