Blokgroepen

Waar is een blokgroep goed voor?

Algemeen

Blokgroepen zijn origineel gemaakt om manueel in trackdriver systemen zoals Dinamo te rijden. Maar met een extra vlag kunnen de groepen gebruikt worden om deadlocks te voorkomen, door andere software kritische secties genoemd.

Hoe werkt dit

Alle blokken moeten gereserveerd zijn als binnenkomend door een trein indien de vlag “Kritische sectie” gezet is bij het Algemeen tab. Na deze vlag te zetten zal de Bron Blok selectie uitgezet worden om verwarring te voorkomen met de originele bedoeling van Blok Groepen.

Dus in het geval van Tijdschema's Test Case, blokken A1 en A2 zouden gegroepeerd moeten zijn om een deadlock te voorkomen.

Indien een trein in een blokgroep binnenkomt, moet hij alle blokgroeponderdelen reserveren en de blokgroepnaam onthouden. Na in een blok te rijden dat niet tot deze blokgroep behoort, of wanneer het groeploos is, dient de trein alle gereserveerde blokken vrij te geven van de groep die hij verlaat.


Voorbeelden

Kijk bij Rijweg voorbeelden voor een voorbeeld van een kritische sectie ter voorkoming van zgn “deadlocks” . In dit voorbeeld moeten de blokken A1 en A2 gegroepeerd worden om een “deadlock” situatie te voorkomen.
Als een trein een blokgroep binnen rijdt, reserveert hij alle blokken van die groep. Na het verlaten van de groep worden alle blokken weer vrijgegeven.


Personal Tools