User Tools

Site Tools


servermonitor_nl

Server Monitor

Inhoud Het ProgrammaHet Rocrail Server scherm geeft informatie over en maakt besturing van de server mogelijk vanuit een Web browser. Het programma draait in een eenvoudige webserver die ingebouwd is in RR. Vanaf ieder computer die verbonden is met het netwerk kan de server via tcp/ip bereikt worden.

Deze webservice staat standaard aan en wordt ingesteld via de rocrail.ini file en kan aangepast of afgesloten worden vanuit de Rocgui met de Service toets in het File>Rocrail Propersties scherm.

Indien rocrail.ini handmatig wordt aangepast, voeg dan deze regel binnen de <rocrail …> xml tag toe:

  <http port="53701" refresh="10"/>

Standaard is de Server Monitor toegangelijk op poort 53701. Let er op dat dit geen standaard poort is en geblokkeerd kan worden door een fire wall. Een verbinding kan niet over internet gemaakt worden tenzij de poort open is gezet in alle firewalls tussen de server en het internet. Je moet je firewalls configureren om de server monitor beschikbaar te krijgen voor andere computer naast de rocrailserver.

De server monitor testen

Om de servermonitor te testen , start een internetbrowser op op dezelfde computer van de server en gaa naar deze url:

http://localhost:8051

Als je het poortnummer gewijzigd hebt verander dan ook het getal achter de (:)

De server bekijken op een LAN

Om de server te bekijken vanaf een andere computer op het zelfde LAN, vervang dan "localhost" door het IP adres van de server's computer. Als bijvoorbeeld het IP adres van de servercomputer 192.168.0.1 is en je wilt de server bekijken vanaf een andere computer in het bereik 192.168.0.x ga dan naar deze URL:

http://192.168.0.1:53701

De server bekijken van waar ook op de wereld

Als je de goede poorten in de firewalls openzet en geeft NAT vertaling in voor de internet verbinding moet iedereen in staat zijn de server monitor te bekijken op het juiste WAN IP adres.


Voorbeeld: als de rocrailserver direct verbonden is op 999.999.999.999:53701, of op een lan-netwerk op dit adres verbonden en de router is geschikt gemaakt om op poort 53701 data naar de rocrailserver te sturen, moet het voor een ieder mogelijk zijn de servermonitor te zien op:

http://999.999.999.999:53701

Waarschuwing

Zet geen andere poorten op je router open dan voor rocrail noodzakelijk is anders kan de hele wereld je layout besturen.

Web brouser Output

Rocrail toont een web pagina met belangrijke informatie over je server:


servermonitor_nl.txt · Last modified: 2018/11/12 08:56 (external edit)