User Tools

Site Tools


rocrail-components-nl

Algemeen

InhoudAlgemeen

Rocrail bestaat uit twee programma's. Rocrail.exe en Rocview.exe deze programma's staan bij een standaard Windows installatie in de map c:\program files\rocrail. Het programma Rocrail is de server en het programma Rocview is de grafische interface, ook wel client genoemd. Dit laatste bestand laat de afbeelding van de baan en alle menu's om de instellingen te doen zien. Als Rocrail de baan bestuurt zijn beide programma's nodig.
Opstarten van Rocrail kan op twee manieren:

  1. eerst de server, rocrail, opstarten en dan rocview of
  2. gebruik maken van de optie "werkruimte": dan eerst Rocview opstarten waarna automatisch de server, Rocrail, op start.


Andere belangrijke bestanden voor Rocrail zijn de zgn .ini files. Er is een rocrail.ini en een rocview.ini. In deze bestanden worden de standaard opstart opties en je eigen voorkeuren, voor Rocrail opgeslagen.
Nog een bestand dat echt belangrijk is, is het bestand dat eindigt op .xml. Bijvoorbeeld plan.xml. In dit bestand is precies vastgelegd hoe het spoorplan er uit ziet , welke loc's er geïnstalleerd zijn, welke wissels gebruikt worden en nog veel meer.


De inhoud van de .ini bestanden en het .xml bestand kunnen bekenen worden met een eenvoudige tekstverwerker zoals Wordpad.


Als Rocview alleen opgestart wordt dan kun je het programma gebruiken om je eigen baan te ontwerpen.

rocrail-components-nl.txt · Last modified: 2018/11/12 08:56 (external edit)