User Tools

Site Tools


block_traintype-nl

Table of Contents

Auto en Half automode

InhoudAuto Mode

  • Block soorten en trein soortenVoor iedere trein die in auto mode rijdt zonder dienstrooster of een bepaalde bestemming, zoekt Rocrail in alle rijwegen een bestemming vanaf het huidige blok. Ieder bestemmingsblok dat voldoet aan de gestelde voorwaarden, zoals toestemmingen, trein lengte, rijrichting e.d., is een mogelijke bestemming. Rocrail gebruikt dan het aangegeven bloktype en het gedefinieerde treintype om de bestemmingen in te delen in twee lijsten: beste bestemmingen en alternatieve bestemmingen. Nadat alle rijwegen geëvalueerd zijn, kiest Rocrail willekeurig een bestemming uit de lijst met beste bestemmingen. Als de lijst met beste bestemmingen leeg is, kiest Rocrail een bestemming uit de lijst met alternatieve bestemmingen. Dan beslist Rocrail of een trein moet stoppen of moet doorrijden als dat mogelijk is, in het bestemmingsblok, los van de instelling van het bestemmingsblok.

De tabel laat zien welke combinatie van bloksoort en treinsoort een beste bestemming is en wat een alternatieve bestemming is.


Legenda
Groen: dit is een beste bestemming.
Geel: dit is een beste bestemming als de vorige trein in het bestemmingsblok een andere was dan de huidige, anders is dit een alternatieve bestemming.
Wit: dit is een alternatieve bestemming.
settings: de wacht optie van het bestemmingsblok wordt opgevolgd.
forced: de trein wacht in het bestemmingsblok, los van de setiings.
geen tekst: de trein wacht niet in het bestemmingsblok als een volgende bestemming vrij is, los van de settings.


Opm:

  • De draaischijf settings worden gebruikt als het blok een draaischijf ID bevat, los van het blok type.


Details

Bloktypen

Naast de hieronder genoemde treintypes volgt het type all de wachtinstellingen in alle soorten blokken. Voor treinen van het type alle en schoonmaakauto zijn alle soorten blokken een voorkeursbestemming, op voorwaarde dat de dezelfde trein niet de laatste trein was die dit blok binnenreed.

Overige

Een universeel type blok en de standaard in Rocrail. Als specifiek kenmerktype zijn overige blokken voor alle treinsoorten een voorkeursbestemming, op voorwaarde dat de zelfde trein niet de laatste trein was die in dit blok binnenkwam. Alle soorten treinen, met uitzondering van schoonmaak, zullen de wachtinstellingen van het blok naleven.

Lokaal

Bijv. Voor secundaire lijnen en hun stations en kleinere stations die worden gebruikt door lokale treinen. Voor treinen van het type lokaal en gemengd is dit blok een voorkeursbestemming. Treinen van het type lokaal, gemengd, licht en regionaal gehoorzamen de wachtende instellingen van het blok.

Intercity

Bijv. Voor hoofdlijnen die worden gebruikt door intercitytreinen en andere snelle passagierstreinen en voor speciale rails in grotere centrale stations met platforms die alleen door dit soort treinen worden gebruikt. Dit type blok is alleen een voorkeursbestemming voor treinen van hetzelfde type. Treinen van dit type en bovendien van het type regionaal voldoen aan de wachtinstellingen van het blok.

Vracht

Bijv. Voor goederenspoorwegen, goederenwerven en lijnen die af en toe door passagierstreinen worden gebruikt. Voor treinen van het type vracht en gemengd verdient dit type blok de voorkeur. Treinen van het type vracht, gemengd en lichte vracht voldoen aan de wachtinstellingen van het blok.

Rangeren

Speciaal voor rangeerterreinen en zijsporen. Een voorkeursbestemming voor treinen van het type overige alleen. Alleen treinen van dit type gehoorzamen aan de wachtinstellingen van het blok. Als specifiek kenmerk van dit type bloktrein mogen treinen binnen, ook als het blok elektrisch bezet is. Speciale aandacht moet worden besteed om het risico op ongevallen te voorkomen!

Draaitafel

Als bijzonder kenmerk is het blok een voorkeursbestemming voor alle soorten treinen, mits de zelfde trein niet de laatste trein was die dit blok binnenreed. Bovendien worden alle soorten treinen gedwongen in het blok te wachten. Onafhankelijk van het geselecteerde bloktype ontvangt het blok het type draaitafel als er een draaitafel-ID wordt gegeven.

Regionaal

Bijv. Voor lijnen met regionaal passagiersverkeer en voor kleinere centrale stations met weinig rails en perrons die worden gedeeld door lokale treinen, forenzentreinen en sneltreinen. Dit blok is een favoriete bestemming voor treinen van hetzelfde type. Treinen van het type lokaal, intercity, licht en regionaal voldoen aan de wachtinstellingen.

Licht

Voor lightrail en stations van lightrail. Alleen treinen van hetzelfde type beschouwen dit blok als een voorkeursbestemming. De wachtinstellingen van het blok worden nageleefd door beide treinen van het type local en light .

Lichte vracht

Bijvoorbeeld voor lichte spoorwegen met een overwegend goederenvervoer en voor vrachtterreinen van lichte spoorwegen. Alleen treinen van hetzelfde type beschouwen dit blok als een voorkeursbestemming. De wachtinstellingen van het blok worden gerespecteerd door beide treinen van het type vracht en lichte vracht .

Post

Voor speciale rails en perrons die worden gebruikt door specifieke treinen zoals bijvoorbeeld spoorwegpost. Een voorkeursbestemming alleen voor treinen van hetzelfde type. De wachtinstellingen worden ook alleen nageleefd door treinen van hetzelfde type.

 

Treintypen

  Naast de preferentiële bestemmingen die in elk van de onderstaande gevallen worden genoemd, zijn blokken van de typen overige en draaitafel voor alle treintypes een voorkeursbestemming, op voorwaarde dat de dezelfde trein niet was de laatste trein die het blok binnenkomt.

Overige

Servertype = geen

Deze treinsoort heeft blokken van het type rangeren als voorkeursbestemming, hier wordt ook aan de wachtinstellingen van het blok voldaan. Gebruikt voor bijvoorbeeld rangeermotoren.

Vracht

Servertype = goederen

Dit type treinen heeft de voorkeur voor blokken van het type vracht . Hier en daarnaast in blokken van het type lichte vracht wordt aan de wachtinstellingen van het blok voldaan.

Lokaal

Servertype = lokaal 1)

Wordt bijvoorbeeld gebruikt voor forenzentreinen en lokale treinen op hoofd- en secundaire lijnen die naar verwachting stoppen bij vlaggenstops, stations van lightrailbanen en hoofdstations. Blokken van hetzelfde type verdienen de voorkeur. Hier en daarnaast in blokken van de typen regionaal en licht wordt aan de wachtinstellingen voldaan.

Gemengd

Servertype = gemengd

Blokken van het type lokaal en vracht zijn voorkeursbestemmingen. Aan de wachtinstellingen wordt voldaan in zowel lokale als vracht blokken.

Reiniging

Dit treintype wordt door alle blokken geaccepteerd en maakt het rijden op en daarmee het schoonmaken van alle blokken mogelijk, zolang deze niet bezet zijn. Als specifiek kenmerk van de poetswagen worden alle bloktypes als een voorkeursbestemming beschouwd, mits de zelfde trein niet de laatste trein was die in dit blok binnenkwam. Op deze manier kunnen ook grotere opstellingen en schaduwstations efficiënt worden gereinigd. Indien mogelijk worden de wachtinstellingen van blokken genegeerd. Deze treinsoort is speciaal geschikt voor motorreinigingsauto's (stofzuiger per spoor enz.) Die hun werk binnen zeer korte tijd moeten afmaken.
  * De enige manier om te voorkomen dat een reinigingstype in een blok wordt uitgevoerd, kan worden ingesteld in Block Permissions .

Alle

Hetzelfde als cleaning maar de wachtinstellingen worden aangehouden in all block types. Dit type is met name geschikt voor railreinigingswagons die continu in treinen meelopen.

Intercity

Servertype = ijs

Gebruikt voor bijvoorbeeld snelle langeafstandstreinen zoals intercity die alleen zouden moeten stoppen in grotere (hoofd) stations. Blokken van hetzelfde type zijn een voorkeursbestemming. Hier en daarnaast in blokken van het type regionaal worden de wachtinstellingen van het blok nageleefd.

Post

Servertype = post

Voor spoorwegpostdiensten of andere speciale treinen die doorgaans alleen op bepaalde plaatsen stoppen, bijvoorbeeld binnen een treinstation. Blokken van hetzelfde type worden beschouwd als een voorkeursbestemming. Daar worden ook de wachtinstellingen van het blok nageleefd.

Licht

Servertype = licht

Voor de stoptreinen die meestal op lightrail spoorwegen rijden. Blokken van hetzelfde type worden beschouwd als een voorkeursbestemming. Hier en daarnaast in blokken van het type lokaal en regionaal worden de wachtinstellingen van het blok nageleefd.

Lichte vracht

Servertype = lightgoods

Wordt bijvoorbeeld gebruikt voor goederentreinen die rijden op lightrail. Blokken van hetzelfde type zijn voorkeursbestemmingen. De wachtinstellingen worden aangehouden in blokken van het type lichte vracht en vracht .

Regionaal

Servertype = lokaal

Gebruikt voor bijvoorbeeld passagierstreinen in een regionaal transportsysteem. Blokken van hetzelfde type zijn voorkeursbestemmingen. Hier en daarnaast in blokken van de typen local en intercity wordt aan de wachtinstellingen voldaan.

1)
tot Rev. 13.308 "person"
block_traintype-nl.txt · Last modified: 2021/06/04 15:57 by smitt48