User Tools

Site Tools


tt-roco-nl

Turntable AccDec

InhoudComponentenDraaischijfRegelaar voor gemodificeerde Roco en Fleischmann draaischijven.– Een speciale decoder voor draaischijven is niet nodig.

Setup

Draaischijf gestuurd door 2 magnetische schakelaars. Vul de twee adressen in voor motor aan/uit en voor de draairichting.

Als de draaischijf de verkeerde kant op draait, zet dan een vinkje bij "swap rotation direction" onder aan het scherm.

Hardware

De volgende aanwijzingen voor het modificeren van de draaischijf zijn alleen geldig voor de Roco 42615. In 2001 schreef Peter Brandenburg een howto voor het wijzigen van de stuur unit van de draaischijf (de draaischijf zelf blijft ongewijzigd). Zijn oplossing is: a) verwijder de richtingsschakelaar in de stuur unit (na deze geopend te hebben) en soldeer 3 draden aan de contacten en sluit ze aan op de magnetische schakelaar( ricting: fwd/rwd) en b: 2 andere draden naar de tweede magneetschakelaar (motor aan/uit) – Kijk ook op de WIKI: Drehscheibe-Schnittstelle-AccDec.

Aansluitschema van de Roco draaischijf naar 2 magneet schakelaars (schema van Peter Brandenburg)

Terug meldingen

Brug bezet: de zwarte draad van de kabel met 8 draden wordt verbonden met de railmelder (zoals LDT RM-GB-8, Viessmann 5233, Boll S88-GBM), paarse draad naar de digitale railvoeding.

Terugmeldingen moet alleen geïnstalleerd worden voor bestaande sporen ; kijk bij turntable-en.

Rocrail Rijwegen

Alle rijwegen die gaan van blokken naar de draaischijf moeten verwijzen naar de "schakel" draaischijf met het bijbehorende nummer. (Rocrail stuurt dan een "ga naar spoor" commando). Kijk op : Setup.

Alle verdere logica voor automatisch bedrijf is in Rocrail geïmplementeerd .

tt-roco-nl.txt · Last modified: 2018/11/12 08:56 (external edit)